Indem Sie auf „Cookies akzeptieren“ klicken, stimmen Sie der Speicherung ausgewählter Cookies (notwendig, bevorzugt, Leistung, Marketing) zu. Wir verwenden Cookies, um die Funktionsweise unserer Website zu verbessern, ihre Leistung zu messen und Werbung zielgerichtet und personalisiert zu gestalten. Über den Button „Einstellungen bearbeiten“ können Sie frei entscheiden, welche Cookies gespeichert werden.
Cookie-Anweisung.
koncentrované džusy
Pomeranč 100% PREMIUM
Pomeranče jsou plody pomerančovníku čínského (Citrus sinensis), který pochází ze subtropických oblastí Asie. Do Evropy se tyto plody dostaly v 15. století díky portugalským mořeplavcům, kteří je následně přivezli i do Ameriky. Kromě plodů se používají i květy pomerančovníku například pro ovonění čajových směsí. Nejoblíbenější snídaňový džus s vysokým obsahem vitamínu C, dovážíme přímo z plantáží brazilského státu São Paulo.
Jablko 100% PREMIUM
Jabloň (Malus domestica) byla zřejmě domestikována v Kazachstánu a její semena cestovala s obchodníky po hedvábné stezce mezi civilizacemi Evropy a Asie. I díky tomu dnes známe asi 20 000 odrůd. Jabloně pěstovali již staří Římané, kteří uměli stromy i roubovat. Především v západní a severní Evropě je oblíbené zpracování jablečného moštu fermentací na tradiční cider. Nezkvašený jablečný džus pomáhá snižovat krevní tlak a hladinu cholesterolu v krvi.
Ananas 100% PREMIUM
Název ananas pochází z původního slova jihoamerických indiánů anana a jedná se o plod ananasovníku chocholatého (Ananas comosus). Na jedné rostlině dozrává pouze jeden plod a po jeho dozrání rostlina zpravidla hyne. Nejvíce ananasů se pěstuje na plantážích v Thajsku a jsou nedílnou součástí asijské kuchyně. Šťáva z ananasu obsahuje enzym bromelin, který odbourává bílkoviny a tím napomáhá trávení.
Tropické ovoce 100% PREMIUM
Typickou vůni tohoto džusu přináší především obsah kiwi, banánu a manga a ne nadarmo se mu často říká „multivitamin“: kiwi je plod liány aktinidie lahodné (Actinidia deliciosa) a obsahuje množství vitamínu C a hořčíku, vysoký obsah draslíku je společný i pro banány (Musa). Zdroj vitaminů A, C, beta karotenu, draslíku a vlákniny doplňuje mango, plod mangovníku (Mangifera), pěstovaného převážně v Indii.
Růžový grapefruit 100% PREMIUM
Grapefruit (Citrus paradisi) je subtropická dřevina, na které rostou plody stejného názvu, typické svojí hořkou chutí. Vedle růžového grapefruitu známe i další barevné varianty – bílý, žlutý a červený. Grapefruit se vyznačuje vysokou plodností, na jednom stromě se může za rok urodit až 700 grepů. Džus z růžového grapefruitu je plný blahodárně působících přírodních flavonoidů, které zvyšují obranyschopnost organismu, zlepšují krevní oběh a snižují hladinu cholesterolu v krvi.
Černý rybíz
Bobule černého rybízu (Ribes nigrum) jsou bohatým zdrojem nejen vitamínu C, ale i flavonoidů se silnými antioxidačními účinky. Jejich obsahem se podobá červenému vínu a je stejně jako víno považován za prospěšný pro lidi s kardiovaskulárními obtížemi. Typickou vůni dodávají černému rybízu především éterické silice. Z Burgundska pochází tradiční černorybízový likér crème de cassis, který spolu s bílým vínem tvoří slavný francouzský koktejl zvaný Kir.
Višeň
Původní domovina višně obecné (Prunus cerasus) je v jihovýchodní Evropě, západní Asii a severní Indii. Díky své oblíbenosti se pěstováním rozšířila do celého světa. Šťáva z višní se používá na výrobu likérů, například známé griotky původem z Francie nebo její portugalské obdoby zvané ginja. Višně obsahují množství minerálních látek jako je jód, železo, hořčík a draslík, výjimečný je také obsah melatoninu, který příznivě ovlivňuje délku a kvalitu spánku.